Снимка Булфото, архивОт пресцентъра на Министерството на младежта и спорта съобщиха: Индивидуалните

...
Снимка Булфото, архивОт пресцентъра на Министерството на младежта и спорта съобщиха: Индивидуалните
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев: Индивидуалните спортни занимания са разрешени за всички възрастови групи

Снимка Булфото, списък

От пресцентъра на  Министерството на младежта и спорта оповестиха:  Индивидуалните спортни занимания са позволени за всички възрастови групи, а груповите спортове за хора над 18 години и картотекирани състезатели под 18 годишна възраст. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред

Той разяснява новите разпореждания, касаещи спортните мероприятия, които бяха написани в заповед на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов. “Благодаря на министър Ангелов за това, че Министерството на здравеопазването прояви схващане и се вслуша в нашите причини. Решението е положително за спортистите ни. Много спортове бяха наранени от ограниченията, които бяха в действие досега, а има доста млади спортисти, които вземат участие в професионалните лиги и по футбол, волейбол, баскетбол. Състезателите, които са картотекирани ще могат да вземат участие интензивно в подготвителния развой ”, съобщи министър Кралев.

Той добави, че в самостоятелните спортове е по-лесно спазването на противоепидемичните ограничения, които целят понижаване на разпространяването на COVID-19. “След стартирането на пазара на ваксина против ковид доста евентуално е огромна част от интернационалния състезателен календар да се организира. Спортистите ни би трябвало да бъдат подготвени за този миг ”, добави Красен Кралев.
Спортният министър прикани към съблюдаване на ограниченията по време на провеждането на спортни мероприятия.

“Разрешението за осъществяване на тренировки не значи, че бдителността и отговорността би трябвало да бъдат понижени, а в противен случай. Мерките, които бяха наложени, въпреки и гладко, дават резултат. Призовавам всички състезатели и изключително родителите на по-младите спортисти да подходят отговорно, да се грижат за своето здраве, за здравето на близките и да съблюдават противоепидемичните ограничения, които всяка една федерация е приела с наше утвърждение и е наложила за съблюдаване ”, сподели Кралев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР